جانمایی پلان ساختمان + 5 اصول
جانمایی پلان ساختمان یکی از مراحل مهم در فرایند طراحی و ساخت ساختمان است. تیم دکوراسیون داخلی در اصفهان معتقد است پلان باید طبق اصول طراحی شود تا عناصر به درستی قرار گیرند. در این مرحله، هدف اصلی نمایش دقیق طرح و طراحی ساختمان به منظور اجرای صحیح و موفقیتآمیز پروژه است. اما قبل از شروع باید نیازهای ساختمان را بررسی نماییم تا پلانی مناسب طراحی کنیم. در جانمایی پلان، ابعاد فضا را به صورت دقیق و مقیاسدار نشان می دهیم. این ابعاد شامل طول، عرض و ارتفاع فضا خواهد بود. با تیم دکوراسیون داخلی در اصفهان همراه باشید تا نکاتی را که باید رعایت شوند و نباید رخ دهند، معرفی نماییم.
فهرست تصاویر
جانمایی پلان 3 نورپردازی مناسب
جانمایی پلان، نمایش دقیق با جزئیات ساختمان!
جانمایی پلان ساختمان به معنای نمایش دقیق و کاملی از طرح و طراحی ساختمان در قالب یک نقشه است. پلان ساختمان یک نمودار دوبُعدی است که نمایش دهندهٔ برش ساختمان در ارتفاع زمین است. جانمایی در پلان، جزئیات و اطلاعات مختلفی را شامل میشود که برای ساخت و اجرای ساختمان ضروری است. جانمایی پلان ساختمان باید به طور دقیق ابعاد فضاها، اتصالات، سازهها و سایر عناصر موجود را نمایش دهد. بُعد و مقیاس باید مشخص و قابل فهم باشد تا بتوان با استفاده از آنها ابعاد و فضاها را تعیین کرد. در این مقاله همراه با تیم بازسازی ساختمان در اصفهان باشید تا با جانمایی پلان بیشتر آشنا شوید.
اصول جانمایی در پلان ؛ بایدها و نبایدها
در جانمایی پلان، نقاط کلیدی و مهم فضا را باید در نقشه مشخص نماییم. این ممکن است شامل ورودیها، نقاط کار، نقاط تماشاگری، نقاط استراحت، نقاط فروش و سایر فعالیتها باشد. پلان ساختمان باید به گونهای طراحی شود که فضای داخلی به نیازهای کاربران ساختمان پاسخ دهد. برنامهریزی مناسب اتاقها، مکانهای عمومی و فضاهای اجتماعی میتواند جریان حرکت مناسبی بین اتاقها و فضاها فراهم کند. تا دسترسی راحت و منطقی بین نقاط مختلف ساختمان فراهم شود. استفاده از نورپردازی طبیعی در پلان ساختمان میتواند احساس آرامش و روشنایی را به فضا افزایش دهد. بنابراین، باید توجه کافی به موقعیت پنجرهها و نورگیری صحیح داشته باشید. با چکاد همراه باشید.
موانعی مانند درها، دیوارها یا مبلمانی که جریان حرکت را مختل میکنند، نباید وجود داشته باشند. در طراحی پلان، حفظ حریم خصوصی افراد حتما درنظر گرفته می شود. همچنین باید مطمئن شد که اتاقهای شخصی مانند اتاق خواب و حمامها از نظر مکانی و دسترسی اطمینان حاصل شدند. جانمایی پلان، باید به استفاده از تکنولوژیهای مدرن و اتصالات مورد نیاز به صورت صحیح توجه داشته باشد. همچنین باید تعادل مناسبی بین فضاهای باز و بسته ایجاد نماید. عدم توازن میان فضاهای باز و بسته میتواند منجر به فقدان آرامش یا فشردگی در ساختمان شود. همچنین عدم ملاحظه این نیازها میتواند به نارضایتی و عدم رضایت کاربران منجر شود. سپاس از اینکه تا اینجا chakad-arc را همراهی کردید.
مقیاس گیری در جانمایی پلان به چه صورت می باشد؟
استفاده از مقیاس مناسب، در جانمایی پلان بسیار مهم است. مقیاس به معنای نسبت بین طول واقعی یک خط در ساختمان و طول معادل آن در نقشه است. با استفاده از مقیاس، میتوان ابعاد دقیق به نمایش گذاشت. مقیاس معمولاً در پلان با استفاده از یک خط مشخص شده و در پایین نقشه قرار میگیرد. به طور مثال، یک خط با طول 10 سانتیمتر در نقشه میتواند معادل 1 متر در واقعیت را نشان دهد. در جانمایی پلان ساختمان، باید هر بخش و اتصال موجود در ساختمان را با ابعاد دقیق نشان داده شود. این شامل ابعاد طولی، عرضی و ارتفاعی است. از خطوط روشن و واضح برای نمایش ابعاد و از واحدهای مناسب (مانند متر و سانتیمتر) استفاده کنید.
استفاده از خطوط واضح و روشن
خطوط در جانمایی پلان باید با ضخامتی مناسب و قابل تشخیص باشند. خطوط خیلی نازک ممکن است دشواری در خواندن و تفسیر دقیق پلان را ایجاد کنند. در حالی که خطوط بیش از حد ضخیم ممکن است جزئیات را پنهان کنند. استفاده از خطوط با ضخامت متوسط بهترین راه حل است. در جانمایی پلان با استفاده از رنگهای متفاوت برای خطوط، میتوانید قسمتها و اجزای مختلف ساختمان را بهتر تفکیک کنید. در صورتی که ساختمان اجزای منحنی دارد، میتوان از خطوط منحنی استفاده کرد تا شکل آنها را بهتر نشان دهید. برای تمیزتر و قابل فهمتر نمایش دادن برخی اجزای پیچیده ساختمان، میتوانید از خطوط قطع و پرشده استفاده کنید.
استفاده از نقاط مشخص و نامگذاری در جانمایی پلان
استفاده از نقاط مشخص و نامگذاری در جانمایی پلان میتواند قابلیت فهم و مرجعپذیری آن را فراهم کند. با استفاده از نقاط مشخص میتوانید ابعاد و موقعیت دقیق اجزای مختلف پلان را نشان دهید. همچنین میتوانید به هر قسمت یا عنصر در پلان یک نام یا شماره اختصاص دهید. با این کار به طور واضح با قسمتها ارتباط برقرار می کنید و جزئیات بیشتری درباره اجزا ارائه می دهید. استفاده از نمادها نیز میتواند در جانمایی پلان مفید باشد. با استفاده از نمادها میتوانید به صورت خلاصه اطلاعات مربوط به اجزا را نشان دهید. به عنوان مثال، میتوانید از نمادهای استاندارد برای نشان دادن دربها، پنجرهها، شیرآلات و غیره استفاده کنید.
چگونه میتوانم فضاهای قابل تغییر را در پلان ساختمان در نظر بگیرم؟
در نظر گرفتن فضاهای قابل تغییر در پلان میتواند امکان انعطافپذیری بیشتری در استفاده از ساختمان ایجاد کند. در جانمایی پلان، قبل از هر چیز، نیازهای آینده را مورد بررسی قرار دهید. همچنین مطمئن می شویم که در آینده تغییراتی مانند تقسیم فضاها، افزودن اتاقها یا تغییر کاربری نیاز دارد یا نه. با در نظر گرفتن این نیازها، میتوانید فضاهای قابل تغییر را به طور استراتژیک در پلان در نظر بگیرید. برای استفاده از پارتیشن ها و دیوارهای جابجا پذیر در نظر می گیریم که قابل حذف و نصب باشند. با این امکان در صورت نیاز، فضاها به راحتی تغییر شکل می یابند.
چگونه می توانم فضاهای چندمنظوره را در پلان ساختمان طراحی کنم؟
طراحی فضاهای چندمنظوره در پلان ساختمان به شما این امکان را میدهد از فضای موجود به بهترین شکل ممکن استفاده . همچنین از کاربردهای مختلف آن بهره برداری نمایید. پس در ابتدا باید نیازها و اهداف خود را برای فضای چندمنظوره مشخص کنید. ممکن است شامل نیازهای کاری، تعاملی، تفریحی، آموزشی و سایر نیازها باشد. پس فضای موجود را به دقت تحلیل و عواملی مانند ابعاد، شکل، ساختار و قوانین محیطی را در نظر بگیرید. این تحلیل به شما کمک میکند تا بتوانید بهترین استفاده از فضا ببرید. فضای موجود را به بخشهای مختلف تقسیم کنید، که هر بخش برای یک منظور خاص استفاده میشود. به عنوان مثال، بخشهایی برای کار، تفریح، جلسات، آموزش و سایر فعالیتها را تعریف کنید.
در طراحی فضاهای چندمنظوره، ارتباط و اتصال بین بخشها بسیار مهم است. باید فضاها را به گونهای طراحی کنید که به آسانی بتوانید بین آنها حرکت و ارتباط میان آنها برقرار شود. استفاده از راهروها، دربها، پلهها و اتصالات مناسب میتواند در این بخش به شما کمک کند. در طراحی پلان ساختمان، فضاهای چندمنظوره را بهینه کنید. ممکن است از جداکنندهها، مبلمان تغییرپذیر، پارتیشنها قابل حرکت و سایر راهکارهایی استفاده کنید. اما باید توجه داشته باشید که طراحی فضاهای چندمنظوره نیازمند تجربه و دانش در زمینه معماری و طراحی است. همچنین، جانمایی پلان برای طراحی فضاهای چندمنظوره باید مقررات مربوط به ساختمان، ایمنی و دسترسی معلولان را رعایت کنید.
چه نکاتی باید در نورپردازی مناسب برای فضاهای چندمنظوره توجه کنم؟
نورپردازی مناسب میتواند تأثیر زیادی در طراحی فضاهای چندمنظوره داشته باشد. برای هر فضای چندمنظوره، باید هدف اصلی استفاده از آن را در نظر گرفت. آیا فضا برای کار، استراحت، تفریح یا تماشاگری؟ هر هدف ممکن است نیازمند روشنایی و نورپردازی متفاوتی باشد. بررسی نیازهای کاربران میتواند به شما در ایجاد نورپردازی مناسب کمک کند. می توان به جای استفاده از یک منبع نور مرکزی، از ترکیب نورهای مستقیم، غیرمستقیم، پراکنده و مهتابی استفاده کنید. این ترکیبها به فضا زندگی و احساس عمق میبخشند.
همچنین میتوان از سیستمهای روشنایی قابل تنظیم، سوئیچها، دیمرها و نورپردازی هوشمند استفاده کرد. رنگها و تأثیر آنها در نورپردازی فضاها بسیار مهم است. رنگ نورها میتواند به ایجاد احساس گرما، سرمایش، روشنایی یا تاریکی کمک کند. در نظر داشته باشید که نورهای زنده و سرخرنگ مناسب برای ایجاد فضای دوستانه و گرم هستند. در حالی که نورهای سرد و آبیرنگ میتوانند فضای مدرن و معاصر را ترویج کنند. در نورپردازی فضاهای چندمنظوره، ایجاد پوششهای نورپردازی میتواند به تنظیم و کنترل نور کمک کند. میتوان از روشنایی مستقیم و غیرمستقیم، سقف دوگانه، والهای نورپردازی استفاده کرد تا نور به صورت یکنواخت در فضا پخش شود. ممنون از اینکه با chakad-arc همراه بودید.
جانمایی پلان 3 نورپردازی مناسب
خلاصه مطالبی که در رابطه با جانمایی در پلان خواندیم
با توجه به مطالب بالا می توان نتیجه گرفت که پلان باید بسیار واضح ، مختصر، شفاف و زیبا باشد. با رعایت این نکات، میتوانید پلانی قابل فهم و جذاب برای ارائه اطلاعات ساختمانی خلق کنید. همچنین به کاربران کمک میکند تا با دقت و سرعت بیشتری پلان را مطالعه کنند. با استفاده از مقیاس مناسب، خطوط واضح، عناصر نمادین، رنگها و الگوها همگی درک و فهم پلان را تسهیل میکنند. با توجه به این راهکارها، میتوانید جانمایی پلان ساختمان را بهبود و اجرای دقیق و موفقیتآمیز پروژه را تضمین کنید.سپاس از اینکه چکاد را تا انتهای این مقاله همراهی کردید.
نام مقاله | اصول جانمایی در پلان؛ بایدها و نبایدها |
---|---|
نویسنده مقاله | زهرا زمانی |
تاریخ انتشار مقاله | 1403/02/05 |
سوالات متداول
1) قبل از شروع باید چه نکته ای را در نظر بگیریم؟
قبل از شروع باید نیازهای ساختمان را بررسی نماییم تا پلانی مناسب طراحی کنیم.
2) استفاده از نقاط مشخص و نامگذاری در جانمایی پلان چه ضرورتی دارد؟
قابلیت فهم و مرجعپذیری آن را فراهم کند. با استفاده از نقاط مشخص میتوانید ابعاد و موقعیت دقیق اجزای مختلف پلان را نشان دهید.
3) ایجاد پوششهای نورپردازی به چه منظور است ؟
در نورپردازی فضاهای چندمنظوره، ایجاد پوششهای نورپردازی میتواند به تنظیم و کنترل نور کمک کند.
2 دیدگاه